Apa curata

Posted by on Feb 8, 2013 in Uncategorized | 0 comments

Apa noastra, utilizata la fabricarea painii traditionale provine dintr-un foraj de mare adancime la care este adaugat un deturizator pentru decalcifierea apei si inlaturarea tuturor microbilor.

În industria de panificaţie, la prepararea aluatului se foloseşte apă, care trebuie săîndeplinească următoarele condiţii:Să fie fără culoare, fără gust particular, fără miros şi limpede (fără particule însuspensie).Să aibă temperatura normală, între 10 şi 15° C. Înainte de a se folosia la prepararea aluatului, temperatura apei se potriveşte astfel încât aluatul rezultat să aibă 27 – 30° C. Se interzice folosirea apei care în prealabil a fost fiartă şi apoi răcită, deoarece prin fierbere se elimină aerul din apă, datorită cărui fapt se reduce activitatea drojdiilor,care au nevoie de oxigen pentru a produce fermentarea.Să nu aibă o duritate prea mare (duritatea este determinată de sărurile de calciu şimagneziu dizolvate în apă; ea cuprinde duritatea temporară şi duritatea permanentă).Să fie lipsită de bacterii, întrucât temperatura la care ajunge miezul pâinii întimpul coacerii este sub 100° C, iar sporii unor specii de bacterii nu sunt distruşi nici la150° C. Pentru acest considerent sursa de apă este în permanenţă sub controlul bacteorologic al laboratorului de igienă